I Ryesgade skyder Skt. Knuds Skoles nybyggeri hastigt i vejret. Der er rejsegilde som planlagt den 8. juni, og både børn og voksne glæder sig til at tage de nye faciliteter i centrum af Aarhus i brug.

Det er ikke blot børnene, der dagligt sender opmuntrende smil og håndtegn til de travle håndværkere. Skolens ledelse glæder sig også til mere plads og tidssvarende faciliteter. Det er det største byggeri skolens i historie.

”Det har været lidt af en proces at få plads til et stort byggeri her i midten af Aarhus,” siger skoleleder Tina Kruse. ”Men nu kan vi begynde at se resultatet, og det bliver bare rigtig godt.”

Bygninger er lavet på pæle, så der næsten ikke mistes ude-plads. Det har ikke været uden udfordringer at få denne del til at lykkes også.

”Det har været den største udfordring at få plads både ude og inde, og mange har da også spurgt os, om vi ikke hellere ville bygge en helt ny skole uden for byen,” siger viceskoleleder Jens Degn, der er ansvarlig for byggeprocessen. ”Men det har været afgørende for os at bevare vores identitet som byskole og den historiske tilknytning til kirken lige ved siden af.”

Byggeriet forventes færdigt til årsskiftet, og man kan allerede nu ane, hvordan den nye bygning ændrer gadebilledet omkring Skt. Knuds Torv.

 

FAKTA

Bygningen er et hus til udskolingen (7. – 9. klasse). Det nye hus er på 1.000 m2 og rummer både klasselokaler, nyt skolekøkken og fællesarealer. Den samlede byggesum er på 25 mio. kr.

For yderligere kontakt skoleleder Tina Kruse eller viceskoleleder Jens Degn 86137511